XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

6. međunarodna olimpijada metropola

U tjednu od 6.- 12. prosinca u našoj školi održat će se 6. međunarodna olimpijada metropola ( 6th IOM ) koja se inače održava u Moskvi. Zbog epidemiološke situacije zadnje dvije godine olimpijada se održava u gradovima sudionicima u online izdanju i svaki grad organizira natjecanje iz vlastitih škola.

U Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga održat će se ekperimentalna i teorijska runda iz kemije, dok će u XV. gimnaziji učenici pisati zadatke iz matematike, informatike i fizike, također u dvije runde.

Zbog nužnosti odvajanja natjecatelja po disciplinama i vremenskog trajanja samog natjecanja doći će do manjih promjena u organizaciji nastave, uglavnom u korištenju učionica.

Osam učenika pozvano je u Team Zagreb, po dva za svaku od disciplina. Učenici se individualno natječu u svojemu predmetu, u matematici, informatici, fizici ili kemiji. Zbrojeni pojedinačni uspjesi donose bodove cijelom timu nakon čega se dodjeljuju nagrade najuspješnijim timovima.
Svih osam učenika sudjeluje i u Blitz timskom natjecanju u kojemu u dva sata moraju riješiti 80 zadataka iz svih disciplina.

Ove godine u timu će sudjelovati šestorica olimpijaca iz naše škole i natjecat će se u matematici, informatici i fizici, dok će iz Prirodoslovne škole Vladimira Preloga dvije učenice rješavati zadatke iz kemije.

Informatika: Dorijan Lendvaj, Patrick Pavić; mentor: Nikola Dmitrović, XV. gimnazija

Matematika: Bernard Inkret, Namik Agić; mentor: Sanja Antoliš, XV. gimnazija

Fizika: Luka Passek-Kumerički, Roko Šupe; mentor: Marko Movre, XV. gimnazija

Kemija: Ana Jurčević, Lorena Komočar, mentor: Gordana Majstorović, Prirodoslovna škola Vladimira Preloga

Dosadašnje uspjehe zagrebačkih timova i učenika naše škole pogledajte u prošlim objavama:

5th IOM
4th IOM
3rd IOM
2nd IOM


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...