XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

The 2nd International Olympiad of Metropolises, Moscow

Od 04. do 09. rujna 2017. godine u Moskvi je održana 2. Međunarodna olimpijada metropola. Uz Zagreb sudjelovalo je 35 timova iz gradova diljem svijeta, od Lime do Šangaja. Svaki tim sastavljen je od osam učenika, po dva iz svake discipline: informatika, matematika, kemija i fizika. Učenike su pratila tri mentora, tzv. team leader-a. Četiri učenika bila su iz XV. gimnazije na što smo vrlo ponosni, a profesor Marko Movre bio je vođa tima fizičara.

Informatika:

Dorian Granoša, Tehnička škola Ruđera Boškovića

Josip Klepec, XV. gimnazija

Matematika:

Andrea Kosier, I. gimnazija

Tadej Petar Tukara, XV. gimnazija

Kemija:

Ivor Vavra-Plavšić, V. gimnazija

Antonio Magnabosco, Prirodoslovna škola Vladimira Preloga

Fizika:

Filip Marijanović, XV. gimnazija

Luka Kraljević, XV. gimnazija

 

Prvi dan sudionici su timski, „za zagrijavanje“, dobili pred sebe 80 zadataka (po 20 iz svakog predmeta) i dva sata za rješavanje. Tim Zagreb je u ovom Blitz testu ostvario 10. rezultat i našao se među 15 najuspješnijih gradova. Slijedila su dva dana glavnog natjecanja, dvije ozbiljne runde pojedinačnih odmjeravanja snaga. Konačni rezultati došli su tek na samoj završnoj svečanosti, što je pojačavalo napetost u zraku.

Ponosno objavljujemo kako smo osvojili ukupno sedam medalja (pet bronca, srebro i zlato) i dva pehara za timske uspjehe (Blitz test i treću nagradu za ukupni uspjeh tima)!

Miočani su se vratili s 4/4 medalje oko vrata:

Josip Klepec – zlato

Filip Marijanović – srebro

Luka Kraljević – bronca

Tadej Petar Tukara – bronca

 

Čestitamo svima i želimo puno uspjeha i u novoj školskoj godini!

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je učenike i mentore nakon njihovog velikog uspjeha na Drugoj međunarodnoj olimpijadi metropola u Moskvi.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...