XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

5. Međunarodna olimpijada metropola u Moskvi

Tri zlata, dva srebra, tri bronce, treće mjesto timski na blic testu i ukupno sedmo mjesto rezultat je našeg tima na 5. Međunarodnoj olimpijadi metropola koju organizira grad Moskva, a koja se ove godine zbog globalne pandemije provela online od 16. do 22. prosinca u gradovima sudionicima Olimpijade. Sudjelovao je 31 tim iz gradova diljem svijeta, a Zagrebu je ovo četvrto sudjelovanje za redom. Timovi koji predstavljaju gradove sastoje se od po osam učenika, po dva za informatiku, matematiku, kemiju i fiziku.

Ove godine sedam je učenika bilo iz XV. gimnazije i jedna učenica iz PŠ Vladimira Preloga. Profesorica Sanja Antoliš bila je mentor tima matematičara, profesor Nikola Dmitrović mentor tima informatičara, profesor Marko Movre bio je mentor tima fizičara, a profesorica Gordana Majstorović (PŠVP) bila je mentor tima kemičarki. Natjecanje iz informatike, matematike i fizike provedeno je u našoj školi, a natjecanje iz kemije u PŠ Vladimira Preloga.

Natjecanje se sastojalo od dva dijela: Blitz testa i glavnog natjecanja. Blitz test je timsko natjecanje u kojem timovi zajedno dva sata rješavaju 80 zadataka (po 20 iz svakog predmeta). Tim Zagreb je ove godine u Blitz testu ostvario 3. mjesto i prvu nagradu.

Slijedila su dva dana glavnog natjecanja u kojem su pravila natjecanja po predmetima i težina zadataka kao na odgovarajućim olimpijadama znanja.

Tim Zagreb je osvojio ukupno osam medalja (tri zlata, dva srebra i tri bronce) i dva pehara za timske uspjehe treće mjesto/prva nagrada za Blitz test i sedmo mjesto/druga nagrada za ukupni uspjeh tima što je najbolji rezultat našeg tima do sada.

Informatika:

zlatna medalja – Dorijan Lendvaj, XV. gimnazija

zlatna medalja – Patrick Pavić, XV. gimnazija

Matematika:

srebrna medalja – Bernard Inkret, XV. gimnazija

srebrna medalja – Ivan Vojvodić, XV. gimnazija

Kemija:

brončana medalja – Olga Jerković Perić, XV. gimnazija

brončana medalja – Ana Jurčević, PŠ Vladimira Preloga

Fizika:

zlatna medalja – Grgur Premec, XV. gimnazija

brončana medalja – Vilim Branica, XV. gimnazija

Čestitamo svim sudionicima!

Više o natjecanju možete pročitati na http://megapolis.educom.ru/en/results.

Snimku zatvaranja i proglašenja pobjednika možete pogledati ovdje.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...