XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

4. Međunarodna olimpijada metropola u Moskvi

U Moskvi je od 31. kolovoza do 07. rujna 2019. godine održana 4. Međunarodna olimpijada metropola na kojoj je sudjelovalo 45 timova iz gradova diljem svijeta. Zagreb je po treći put pozvan na to zanimljivo natjecanje. Svaki se tim sastoji od osam učenika, po dva iz svake discipline: informatika, matematika, kemija i fizika. Učenike su pratila tri mentora, tzv. team leader-a. Ove godine sedam je učenika bilo iz XV. gimnazije, profesor Marko Movre bio je vođa tima fizičara, a profesorica Sanja Antoliš tima matematičara i informatičara. Uz MIOC sudjelovali su kemičari iz Prirodoslovne škole Vladimira Preloga. U timu Zagreb ove godine sudjelovali su učenici:

Informatika:

Dorijan Lendvaj, XV. gimnazija

Patrick Pavić, XV. gimnazija

Matematika:

Bernard Inkret, XV. gimnazija

Ivan Vojvodić, XV. gimnazija

Kemija:

Mia Crnogaj, XV. gimnazija

Mario Oraić, Prirodoslovna škola Vladimira Preloga (team leader kem.: Gordana Majstorović)

Fizika:

Bernard Faulend, XV. gimnazija

Grgur Premec, XV. gimnazija

Natjecanje se sastojalo od dva dijela: Blitz testa i glavnog natjecanja. Blitz test je timsko natjecanje u kojem timovi dva sata rješavaju 80 zadataka (po 20 iz svakog predmeta). Tim Zagreb je i ove godine u Blitz testuostvario top 10 rezultat. Slijedila su dva dana glavnog natjecanja u kojem su pravila natjecanja po predmetima i težina zadataka kao na odgovarajućim olimpijadama znanja.

Tim Zagreb je osvojio ukupno osam medalja (tri zlata, četiri srebra i jednu broncu) i dva pehara za timske uspjehe (Blitz test i drugu nagradu za ukupni uspjeh tima) te tako nadmašio prošlogodišnji rezultat.

Miočani su se vratili sa 7 medalja:

Mia Crnogaj – bronca

Bernard Inkret – srebro

Ivan Vojvodić – srebro

Grgur Premec – srebro

Bernard Faulend – zlato

Dorijan Lendvaj – zlato

Patrick Pavić – zlato

Čestitamo svim sudionicima!

Više o natjecanju možete pročitati na http://megapolis.educom.ru/en


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...