XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Romanian Master of Informatics – RMI 2020

Osmo izdanje međunarodnog informatičkog natjecanja RMI 2020 (8th Romanian Master of Informatics, RMI 2020) koje se online održalo od 2. do 4. prosinca donijelo je hrvatskoj srednjoškolskoj informatici novu radost i jedan od najboljih rezultata do sada. Hrvatsku su predstavljali učenici naše škole: Dorijan Lendvaj, Patrick Pavić, Krešimir Nežmah i Vito Anić, a voditelj tima bio je Nikola Dmitrović.

Dorijan Lendvaj ukupni je pobjednik ovog natjecanja i osvajač zlatne medalje! Patrick Pavić osvojio je zlatnu medalju s ukupno osvojenim 13. mjestom, a Krešimir Nežmah srebrnu medalju. Vito Anić, koji je svom prvom velikom natjecanju prikupljao iskustvo, pet je mjesta bio udaljen od brončane medalje. Rezultate možete pronaći na RMI2020_rezultati.

Ekipno je ovaj tim osvojio četvrto mjesto. Kao rezultat tim uzimao se zbroj najbolja tri rezultata. Na natjecanju su sudjelovala 52 tima.

Natjecanje se odvijalo prema točno definiranim pravila organizatora, uz snimanje natjecateljske prostorije i natjecateljskih ekrana. Natjecanje je provela XV. gimnazija, a tehnički dio natjecanja pripremio je i provodio Matej Ferenčević, naš nekadašnji učenik. Natjecanje su iz samoizolacije pisali pobjednik Dorijan i Krešimir.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...