XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Vertikalna stvarnost Lorene Ivanković na FEKP!

Na natječaj za kratku priču Festivala europske kratke priče u organizaciji bile su prijavljene 53 priče učenika osnovnih i srednjih škola iz Hrvatske, ali i iz susjednih država. U kategoriji kratkih priča za mlade, natjecale su se i ušle u najuži izbor dvije naše učenice: Lorena Ivanković i Zoe Lisak.

Lorenin prikaz budućnosti koji pruža užitak “skladnog nesklada iskonske prirode i čiste tehnologije”, osvojio je treću nagradu. “Kao što citat sugerira, Lorenina priča specifična je po zaraznom optimizmu koji nije skliznuo u slatkorječive patetike. Pratimo djevojčicu koja odlazi na svečano preuzimanje vremenske kapsule zakopane prije 100 godina i tom prigodom će po prvi puta u životu hodati po Zemlji!”.

 Vertikalna stvarnost  

Lorena se pisanjem počela baviti u ranoj dobi, a njezina ilustrirana priča “Viline pustolovine“ objavljena je u knjizi Silvije Šesto “Pišem ti priču 2“ (2012.). Svoje pjesme recitirala je u programu Dječje TV, a uz višegodišnje sudjelovanje na Lidranu, radove objavljuje na web stranici škole.

Osim na stranicama Festivala europske kratke priče, Lorenina priča Vertikalna stvarnost je objavljena i na web stranici Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture i portalu Gradske knjižnice Rijeka.

Čestitamo!

izvori: https://europeanshortstory.org/finalisti-natjecaja-fekp_19/ ; https://europeanshortstory.org/proglaseni-dobitnici-nagrade-fekp-a-za-kratku-pricu-za-mlade/; https://rijeka2020.eu/lorena-ivankovic-vertikalna-stvarnost/


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...