XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Dani Erasmusa

Dani Erasmusa (Erasmus Days) održavaju se od 10. do 12. listopada. Prigoda je to za predstavljanje najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu. Korisnici programa pozvani su prikazati svoje projekte i dijeliti primjere dobre prakse. Naša škola već dugi niz godina sudjeluje u programima Agencije za mobilnost, najprije u programu Comenius, a sada u programima Erasmus+.

Što za učenike i nastavnike uključene u projekt „The Magic of Water“ znači Erasmus pogledajte u videu.

A o projektima naše škole iz programa Comenius i Erasmus+ više možete pročitati u nastavku.

U programu Comenius, koji je prethodio Erasmus+ programu, profesorice Sanja Antoliš i Eva Špalj sudjelovale su u stručnom usavršavanju „Identification, motivation and support of mathematical talents in European schools“.

Školske godine 2011./2012. započeli smo s partnerima MOISE NICOARA” NATIONAL COLLEGE, Arad, Rumunjska, Devonport High School for Girls, Plymouth, UK, Justus-von-Liebig-Gymnasium, Neusäß, Njemačka  dvogodišnji projekt “Ins and outs of the magic Möbius strip”. Nakon uspješne realizacije ovog projekta s istim smo partnerima proveli dvogodišnji Erasmus+ projekt „The Magic of Sound“, a u tijeku je provedba projekta „The Magic of Water“.

Škola je sudjelovala i u Comenius projektima „Geometry in everyday life“ i LIFES.

U osmom je mjesecu uspješno završen trogodišnji Erasmus+ projekt MERIA koji je okupio stručnjake iz 11 institucija iz četiriju država: Slovenije, Nizozemske, Danske i Hrvatske, a najavljujemo nastavak suradnje s istim parterima u projektu TIME čija provedba započinje ove školske godine.

Comenius i Erasmus+ projekti omogućili su razmjenu iskustava nastavnika partnerskih škola, suradnički rad na izradi nastavnih materijala, komparativnu analizu iskustava primjene takvih materijala, uvid u obrazovne sustave europskih zemalja, mobilnost učenika i nastavnika te suradnju i prijateljstva učenika i nastavnika partnerskih ustanova. Na taj su način Comenius i Erasmus+ projekti doprinijeli raznolikosti aktivnosti koje se odvijaju u školi. 


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...