XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

“Upiši se na FSB – predstavljanje Fakulteta strojarstva i brodogradnje”

U svrhu promicanja obrazovne i znanstvene djelatnosti Fakulteta strojarstva i brodogradnje među učenicima srednjih škola održat će se kratko interaktivno i popularno predstavljanje FSB-a. FSB je jedan od najvećih tehničkih fakulteta u Hrvatskoj, jedna od vodećih obrazovnih, istraživačkih i znanstvenih institucija na području strojarstva, brodogradnje i zrakoplovnog inženjerstva ali i jedna od vodećih institucija iz područja robotike i mehatronike. Ove godine FSB slavi svoju 100-tu obljetnicu.

U prvih 10 minuta predstavljanja, bivši „Miočan“, Marko Švaco, poslijedoktorand sa Zavoda za robotiku i automatizaciju, ukratko će formalno predstaviti osnovne informacije o mogućnostima studiranja na FSB-u te studijske programe i smjerove na FSB-u.

U drugih 10 minuta, Matija Pisk, student FSB-a, također bivši „Miočan“, predstavit će u neformalnom svjetlu „Život na FSB-u“ te sve aktivnosti koje FSB nudi svojim studentima. Predstavit će studentsku udrugu Mehatroničara, aktivnosti FSB Racing Team-a, Udrugu Studenata Inženjerstva Materijala, i druge. Predstavit će sport na FSB-u, mogućnosti akademske razmjene s renomiranim svjetskim sveučilištima i fakultetima te preostale zanimljivosti.

Nakon predavanja bit će otvorena rasprava i razgovor s učenicima.

Na predstavljanju će se također moći u živo vidjeti nekolicina studentskih projekata kao što su mobilni roboti, 3D printeri, robotske ruke, šake itd.

U današnje vrijeme sve bržeg tehnološkog razvoja, perspektiva diplomanata FSB-a na globalnom tržištu rada je izvrsna, prvostupnici i magistri inženjeri strojarstva izrazito su traženi te pronalaze posao prije dobivanja diplome.

Očekujemo vas u što većem broju u utorak 2.4.2019. u 13,25 sati u P 12.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...