XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

EU Back to School – You, me and the EU

Našu školu posjetio je prošli tjedan, 30. i 31. listopada,  gospodin Srđan Randić, bivši učenik XV. gimnazije koji je zaposlen u Europskom parlamentu na poslovima koji su vezani uz zaštitu okoliša.

Gospodin Randić održao je nekoliko radionica s učenicima 3. i 4. razreda, kako u nacionalnom tako i u međunarodnom programu. Cilj je bio upoznati učenike sa zadaćama Europskog parlamenta, pobliže objasniti političko i gospodarsko značenje Europske unije te učenike upoznati s programima koji omogućuju boravak, studiranje, razmjenu, volontiranje I putovanje po zemljama članicama.

Naziv predavanja i radionica bio je ‘EU Back to School – You, me and the EU’, a sadržaj se nadovezao na teme koje se obrađuju i diskutiraju na nastavi sociologije, politike i gospodarstva, povijesti te geografije.

Posebno je bilo zanimljivo čuti pojedinosti vezanu uz višejezičnost u tijelima Europske unije: 24 je službena jezika, a od djelatnika se očekuju da govore barem dva strana jezika, a postupno započnu učiti i treći strani jezik, možda i četvrti, itd.

To be continued 🙂

Sandra Markota Sever, prof.

 


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...