XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

IOI 2018

Završila je jubilarna 30. međunarodna informatička olimpijada koja se od 1. do 8. rujna održala u Tsukubi, Japan. Na ovom najprestižnijem međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola u programiranju nastupilo je 339 natjecatelja iz 88 zemalja svijeta, a mladi hrvatski informatičari osvojili su dvije srebrne i jednu brončanu medalju.

Po prvi put, svi članovi hrvatskog tima učenici su naše škole! Srebrne medalje osvojili su Josip Klepec (4.g) i Paula Vidas (4.g), dok je Leonard Inkret (4.c) osvojio brončanu medalju. Na Olimpijadi je još nastupio i Dominik Fistrić (3.g).

S članovima hrvatske informatičke reprezentacije putovali su i njihovi stručni voditelji doc. dr. sc. Ante Đerek i Ivan Paljak, kao i Krešimir Malnar, član Upravnog odbora Međunarodne informatičke olimpijade u mandatu 2011-2014 i 2015-2018, a od nedavno, član Upravnog odbora Europske juniorske informatičke olimpijade u mandatu 2018-2021.

Kompletan izvještaj s fotografijama, kao i detaljne pojedinačne i ukupne rezultate, možete pronaći na adresi HSIN.

Nastup naših mladih informatičara na ovoj Olimpijadi organizirao je Hrvatski savez informatičara. Program se financira iz javnih potreba Republike Hrvatske za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Hrvatska informatička reprezentacija u Zagreb se vraća u nedjelju, 9. rujna, u 12:35 sati (let EK 129, Dubai-Zagreb).

Izvor: hsin.hr/ioi2018/


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...