XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

CEOI 2018

Na 25. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi – CEOI 2018, koja se od 12. do 18. kolovoza održala na Fakultetu matematike, računarstva i mehanike Sveučilišta u Varšavi naša informatička reprezentacija i ove je godine ostvarila zapažen uspjeh.

Po prvi put u povijesti svi članovi informatičke reprezentacije učenici su naše škole. Srebrnu medalju osvojio je Josip Klepec, brončanu medalju osvojila je Paula Vidas, dok su Dominik Fistrić i Leonard Inkret ovaj nastup nažalost završili bez medalje, na samoj granici s broncom.

S našima u Poljskoj bili su i njihovi stručni voditelji Ivan Paljak i Stjepan Požgaj, kao i Krešimir Malnar, član Upravnog odbora Međunarodne informatičke olimpijade i, od nedavno, Upravnog odbora Europske juniorske informatičke olimpijade.

Prema pravilima, CEOI natjecanje sastoji se od rješavanja 6 problemskih zadataka kroz 2 dana natjecanja, u programskim jezicima C/C++ i Java pod operativnim sustavom Linux. Svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika (do 20 godina starosti) i dva voditelja.

Nastup naših mladih informatičara na 25. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi, kao i dvotjedne stručne pripreme, organizirao je Hrvatski savez informatičara. Program se financira iz javnih potreba Republike Hrvatske za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Izvor: HSIN


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...