XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Robocup Junior Austria Open 2018

Na međunarodnom robotičkom natjecanju Robocup Junior Austria Open 2018, koje se održalo 13. i 14. 4. 2018. u Linzu sudjelovao je učenik naše škole Marko Pongrac (1.g). Njegova ekipa Gebruder Weiss Cro Team natjecala se u kategoriji RECSUE LINE SECONDARY i osvojila drugo mjesto. Na ovom natjecanju hrvatski robotičari osvojili su sedam odličja te je ponovno potvrđena njihova superiornost u Rescue Line kategorijama jer su i u Primary i u Secondary razinama osvojili prva tri mjesta.

Već sljedeći mjesec Marko će sudjelovati na Robobum natjecanju u Mariboru. To natjecanje iskoristit će kao završnu pripremu za Robocup 2018 Montreal, svjetsko natjecanje u robotici koje se ove godine održava od 16.-21.6.2018. u Kanadi, gdje Marko sa svojom ekipom sudjeluje u kategoriji RESCUE SIMULATION (CoSpace).

Odlazak na natjecanje u Kanadu, pod vodstvom prof. Ivice Kolarića, izbornika Hrvatske robotičke reprezentacije, realizira se u organizaciji Hrvatskog robotičkog saveza (HROBOS) koji u suradnji s udrugama članicama i uz pomoć institucija i privrednih subjekata prikuplja sredstva za financiranje nastupa naših robotičara na ovom prestižnom natjecanju.

Sretno našim roboričarima!


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...