XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Radionice RADDAR

Poštovani roditelji, dragi učenici,

slijedi više informacija o RADDAR radionicama:

  • U subotu 21. travnja 2018. u sklopu projekta RADDAR organiziramo Posjet laboratoriju za napredne elektroenergetske mreže (SG Lab). Polaznici radionica trebaju doći u aulu FER-a nešto prije 10 sati gdje će ih dočekati voditelji radionica. Radionice završavaju u 12:30.

    U nastavku možete pročitati par informacija o samom laboratoriju kojega ćemo posjetiti.

    Laboratorij za električna postrojenja, današnji SG Lab, osnovan je 60-ih godina prošlog stoljeća kako bi se studentima pružio uvid u praktične primjene naučenih teorijskih znanja što bi u stvarnom elektroenergetskom sustavu bilo preskupo ili čak nemoguće za izvesti. U sklopu posjeta laboratoriju učenici će moći vidjeti model elektroenergetskog sustava koji je osmišljen kao vjerna reprezentacija hrvatskog elektroenergetskog sustava s modelima termoelektrane, radnih, induktivnih i kapacitativnih tereta te prijenosne mreže. Nadalje, tijekom posjeta učenici će moći vidjeti i model hidroelektrane koja predstavlja stvarnu repliku male hidroelektrane sa svim odgovarajućim podsustavima. Detaljnije informacije o SG Labu mogu se pronaći na sljedećem linku: http://www.fer.unizg.hr/zvne/research/research_labs/sglab .

  • Matematičke radionice koje se održavaju u XV. gimnaziji održat će se još 16. i 23. travnja odnosno, Radionice iz programiranja 17. i 24. travnja. S tim radionicama bismo završili ovogodišnji ciklus radionica. (Znači 30. travnja nema radionica)
  • Završnu svečanost i druženje planiramo za 7. svibnja u 19 sati na FER-u. Uz prigodna predavanja polaznici će dobiti diplome za redovito pohađanje radionica, a njihovi voditelji volonterske knjižice. Ove godine na završnoj svečanosti očekujemo dolazak malih FER-ovih podmornica.

Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...