XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

HIO 2018

Hrvatska informatička olimpijada (HIO 2018), u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara, najprestižnije je i najznačajnije godišnje informatičko natjecanje učenika srednjih škola Republike Hrvatske, koje se odvija po uzoru i u skladu s pravilima svjetske i regionalnih informatičkih olimpijada.

Ove godine je čak 18 učenika naše škole ostvarilo plasman na ovo natjecanje, a samu Olimpijadu obilježili su izvrsni nastupi naših učenika. Ukupni pobjednik i osvajač zlatne medalje je Josip Klepec, srebrnu medalju osvojio je Dominik Fistrić, a brončanu medalju Leonard Inkret. Četvrto mjesto s istim brojem bodova osvojili su Paula Vidas i Luka Jovanović.

Devet najuspješnijih učenika s HIO natjecanja imaju priliku sudjelovati na trodnevnim Izbornim pripremama, nakon kojih će se bodovima ostvarenima na HIO 2018 pribrojiti bodovi osvojeni kroz dva izborna ispita. Četiri sveukupno najuspješnija natjecatelja ostvarit će pravo nastupa u informatičkoj reprezentaciji Republike Hrvatske na 25. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi – CEOI 2018 (Varšava, Poljska, od 12. do 18. kolovoza) i 30. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi – IOI 2018 (Tsukuba, Japan, od 1. do 8. rujna).

Ostale rezultate, izvješće i fotografije možete pronaći na stranicama Hrvatskog saveza informatičara.

 


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...