XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

CERC 2017

U Zagrebu je, od 17. do 19. studenoga 2017. godine, u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara održano Srednjoeuropsko studentsko ACM natjecanje (CERC) na kojem je sudjelovalo 69 timova s 29 sveučilišta iz 7 srednjoeuropskih zemalja (Austrija, Češka, Hrvatska, Mađarska, Poljska, Slovačka i Slovenija).

Veliki uspjeh na ovom natjecanju postigao je srednjoškolski tim 4. razreda, ove godine sastavljen od maturanata naše škole (Josip Klepec, Vilim Lendvaj i Leonard Inkret) koji je nastupio u neslužbenoj konkurenciji i zauzeo 13. mjesto i time bio bolji od svih hrvatskih studentskih timova. Poreda Josipa, Vilima i Leonarda u ostala dva neslužbena tima nastupili su i naši učenici Dominik Fistić, Lovro Kalinovčić, Pavel Kliska i Mislav Brnetić

Pobjednik ovogodišnjeg natjecanja je tim Sveučilišta u Varšavi u sastavu: Kamil Dębowski, Mateusz Radecki i Marek Sommer. Oni su tijekom 5 sati riješili 10 zadataka, te ovom pobjedom izborili nastup u finalu Svjetskog studentskog ACM natjecanja koje će se iduće godine, od 15. do 20. travnja, održati u Pekingu, Kina.

Više detalja pročitajte na stranici Hrvatskog saveza informatičara.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...