XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

HUMANITARNA AKCIJA ” MIOČANI ZA ZMAJEKE” 09.-12. listopada 2017.

Priključite se i vi akciji prikupljanja školskog pribora za udrugu ‘Mali zmaj’

Kada: 09.-12. listopada 2017.

Gdje: u auli škole ( kutije s malim zelenim zmajekom )

Što skupljamo:

  • VELIKE BILJEŽNICE A4 NA CRTE
  • VELIKE MATEMATIČKE BILJEŽICE
  • VELIKE GEOMETRIJSKE BILJEŽNICE
  • OSTALI ŠKOLSKI PRIBOR

 

‘Mali zmaj’ je društvo za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece, otvoreno u Zagrebu 2010. godine.Ove je godine, već osmi put zaredom, udruga organizirala i uspješno odradila još jednu akciju prikupljanja i podjele školskog pribora svojim korisnicima. Za školsku godinu 2017./18. je uz pomoć brojnih donatora i volontera opremila 283 školaraca od prvog osnovne do završnog razreda srednje škole iz cijele Hrvatske.

Budući da se pribor može prikupljati tijekom cijele godine, odlučili smo u XV. gimnaziji organizirati akciju prikupljanja školskog pribora i time pomoći humanitarnoj organizaciji i njenim štićenicima.

Poznato nam je da samo gradivo postaje sve opširnije ulaskom u više razrede osnovne škole i nastavlja rasti u srednjoj školi, te da nam je za to potreban veći broj bilježnica.

S obzirom da su bilježnice(A4 na crte, kvadratiće i geometrijske) najpotrebniji i najzastupljeniji dio paketa školskog pribora za navedene razrede, ideja je da se usmjerimo na prikupljanje bilježnica.

Računajući broj djece u tom uzrastu i broj bilježnica koje ulaze u paket iduće će godine biti potrebno otprilike 1335 velikih bilježnica na crte, 447 matematičkih i 171 geometrijska bilježnica.

Od srca hvala svima na dobroj volji i želji da pomognu drugome! 

 

 


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...