XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

11. Srednjoeuropska matematička olimpijada

Na upravo završenoj 11. Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi u Vilniusu, u Litvi, sudjelovalo je 66 učenika iz 11 srednjoeuropskih država: Austrije, Bjelorusije, Češke, Litve, Mađarske, Njemačke, Poljske, Slovačke, Slovenije, Švicarske i Hrvatske.

Republiku Hrvatsku predstavljali su sljedeći učenici:
Tea Arvaj, III. gimnazija, Osijek
Aleksandra-Saša Božović, Prva gimnazija, Varaždin
Noel Lakić, Gimnazija Franje Petrića, Zadar
Ivan Sinčić, Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka
Luka Šimek, XV. gimnazija, Zagreb
Tadej Petar Tukara, XV. gimnazija, Zagreb
Voditelji ekipe bili su Matija Bašić i Ivan Kokan.

Učenici su se natjecali pojedinačno i ekipno rješavajući zadatke iz algebre, kombinatorike, geometrije i teorije brojeva.
Na pojedinačnom dijelu natjecanja, naš Tadej Petar Tukara osvojio je zlatnu medalju. Ovo je četvrta godina zaredom da je jedan od hrvatskih natjecatelja postigao tako izniman rezultat na ovom natjecanju. Uz Tadejevu zlatnu medalju, predstavljajući Hrvatsku brončane medalje su osvojili Noel Lakić, Luka Šimek, Ivan Sinčić i Aleksandra-Saša Božović.
Na ekipnom dijelu natjecanja, Hrvatska je bila četvrta u konkurenciji 11 država dijeleći mjesto s ekipom Bjelorusije. Natjecanje je bilo uzbudljivo i neizvjesno, što pokazuju i rezultati. Na prvom mjestu je Poljska s istim brojem bodova kao i drugoplasirana Slovenija. Na trećem mjestu je Mađarska sa samo jednim bodom prednosti pred našom i bjeloruskom ekipom.

Više informacija može se naći na: http://memo2017.lmnsc.lt/


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...