XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

IPhO 2017

Na 48. međunarodnoj fizičkoj olimpijadi u Indoneziji, koja se u Yogyakarti u Indoneziji održavala od 16. do 24. srpnja, hrvatski su srednjoškolci osvojili jednu srebrnu i tri brončane medalje. Posebno smo ponosni što je član hrvatskog tima i osvajač brončane medalje bio i naš učenik Filip Marijanović (3. razred)!

Srebrnu medalju je osvojio Domagoj Perković (2. razred, III. gimnazija Split), a brončane medalje osvojili su učenici Igor Kladarić (4. razred, Gimnazija Matija Mesić, Slavonski Brod) i Petar Suman (4. razred, Gimnazija Lucijana Vranjanina, Zagreb). Peti sudionik iz Hrvatske, Josip Jerolim Banović (4. razred, III. gimnazija, Split) dobio je pohvalu.

Čestitamo Filipu, Domagoju, Igoru, Petru i Josipu te svim njihovim mentorima na ovom izvrsnom rezultatu.

Na ovogodišnjoj olimpijadi sudjelovalo je 395 učenika iz 86 zemalja širom svijeta. Učenici su prvo jedan dan rješavali dva praktična zadatka zatim drugi dan tri teorijska zadatka. Oba puta ispit je trajao po pet sati. Hrvatsku peteročlanu ekipu su vodili Filip Torić i Krešo Zadro s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Izbor hrvatske ekipe i njihovo sudjelovanje na olimpijadi organizira Hrvatsko fizikalno društvo. Sudjelovanje na olimpijadi financiralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...