XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Svečani prijem za učenike osvajače medalja na 13. međunarodnoj prirodoslovnoj olimpijadi

Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić primio je učenike, osvajače medalja na 13. međunarodnoj prirodoslovnoj olimpijadi koja se početkom prosinca održala na Baliju u Indoneziji. Učenici su pokazali odlično znanje iz fizike, kemije i biologije te osvojili jednu srebrnu i pet brončanih medalja.

Učenik Darijan Gudelj (III. gimnazija, Split) osvojio je srebrnu medalju, učenici i učenice Luka Bulić Bračulj (III. gimnazija, Split), Barbara Sumić (III. gimnazija, Split), Luka Kraljević (XV. gimnazija, Zagreb), Ema Moškatelo (XV. gimnazija, Zagreb) te Andrea Križanić (Prva gimnazija, Varaždin) osvojili su brončane medalje.

Prijmu su uz učenike i ravnateljice škola, nazočili i profesori s Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, mag. phys. Filip Torić, dr. sc. Andreja Lucić i prof. dr. sc. Tajana Preočanin, koji su uz izv. prof. dr. sc. Branimira Bertošu sudjelovali u pripremama učenika te ih pratili na putovanju na Olimpijadu u svojstvu mentora iz fizike, kemije i biologije.

Ministar je učenicima i voditeljima ekipe svečano uručio darove te poželio svima sretan Božić i sve najbolje u nadolazećoj 2017. godinu uz iskrene želje za još puno dobrih rezultata i vrhunskih postignuća.

„Vi ste, dragi učenici, prepoznati kroz natjecanja i priznati nagradama. Ostanite vjerni svom talentu, njegujte ga i razvijajte i dijelite s drugima kao što su vaši mentori to činili sa vama. Vi dragi mentori, znali ste prepoznati dar i želju za razvojem koju ovi mladi ljudi posjeduju. Ostanite uvijek ustrajni u dijeljenju svoga znanja i iskustva. Upravo ste vi i vaš predan rad zalog bolje budućnosti naše djece i učenika, a vi dragi učenici zalog naše budućnosti.“ istaknuo je ministar Barišić.

izvor: mzos.hr


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...