XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Državno natjecanje u debati & Europsko debatno natjecanje mladih

Državno natjecanje u debati održalo se 15. i 16. travnja u OŠ Zapruđe u Zagrebu. XV. gimnaziju predstavljali su slijedeći učenici: Daria Brtan, Barbara Borojević, Iris Jukić Šućur, Ana Kršinić, Magdalena Živković, Dinko Sokol-Kvesić i Martin Rosenzweig.
Ekipa MIJOC2 u sastavu: Martin Rosenzweig, Magdalena Živković i Dinko Sokol-Kvesić osvojila je PRVO mjesto na natjecanju, dok je Iris Jukić Šućur kao članica ekipe KOMBA sudjelovala u osvajanju trećeg mjesta.
U individualnom rangiranju debatanata Martin Rosenzweig zauzeo je visoko drugo mjesto, dok je Iris Jukić Šućur zauzela osmo mjesto.
U organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Europskog udruženja petrokemijske industrije održano je u Zagrebu i Europsko debatno natjecanje mladih 29. travnja. Među 65 kandidata sudjelovalo je i osmero kandidata XV. gimnazije: Ana Kršinić, Klara Brekalo, Loren Serdarević, Martin Rosenzweig, Luka Prlić, Dinko Sokol-Kvesić, Kian Bigović Villi i Barbara Borojević koja se istaknula šestim mjestom i mogućim odlaskom na finale u Budimpešti. Rezultati natjecanja su:
1. Tomislav Veble, XVI. gimnazija
2. Matea Maloča, VII. gimnazija
3. Luka Baković, X. gimnazija
Njihove zamjene su:
4. Svebor Mihael Jelić, V. gimnazija
5. Luka Ignac, 7. gimnazija
6. Barbara Borojević, XV. gimnazija
Ovim putem čestitamo svim sudionicima natjecanja, a također zahvaljujemo voditeljima debate Kristijanu Kilassi Kvaterniku i Doris Vargi na predanosti u radu s debatantima.

Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...