XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

YouthSpark Live 2016

U organizaciji kompanije Microsoft Hrvatska, Udruge Fondacija Mozaik, službenog predstavnika globalne Udruge Tech Soup Balkans te Visokog učilišta Algebra u utorak, 5. travnja, u prostorima Visokog učilišta Algebra u Zagrebu, održao se YouthSpark Live, program namijenjen edukaciji učenika završnih razreda srednjih škola o važnosti ICT tehnologija. Na poziv Microsofta 15 učenika XV. gimnazije imalo je priliku sudjelovati na ovom događaju.

U okviru ovog događaja održano je i hrvatsko finale natjecanja Imagine Cup, međunarodnog projekta kompanije Microsoft koji okuplja studente kako bi uz pomoć stručnih mentora razvili informatička rješenja i poslovne ideje kojima mogu promijeniti način na koji živimo, radimo i koristimo slobodno vrijeme.

Na događaju YouthSpark Live sudjelovalo je ukupno 80 učenika srednjih škola iz Zagreba, Krapine i Zaboka, a stručnjaci kompanije Microsoft Hrvatska kao i drugi IT stručnjaci objasnili su važnost tehnologija u svakodnevnom životu i poslovanju, predstavili nove tehnologije te podijelili svoja iskustva i dali savjete vezane uz poslovanje. Tomislav Tipurić iz kompanije Microsoft Hrvatska učenicima je govorio o prednostima odabira ICT zanimanja i budućnosti ICT industrije. Željka Knezović predstavila je Office 365. Velimir Žagar iz digitalne agencije ENTG objasnio je kako se postavljaju digitalne strategije. Nina Šindija predstavila je “Programi za mlade kompanije Microsoft”. Tomislav Car iz kompanije Infinum dao je savjete i primjere o tome kako započeti svoje vlastito poslovanje.

Hvala ekipi iz Microsofta na pozivu i prilici da budemo dio ovog korisnog i zanimljivog događaja.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...