XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Poziv učenicima na geološko-paleontološke radionice u organizaciji Udruge DAR

Osnovna znanja iz geologije smatraju se jednim od polazišnih saznanja za većinu prirodnih znanosti. Nažalost, u gradivu obuhvaćenom iz geografije (i biologije), u školama je najčešće slabije zastupljen ovaj aspekt.

Stoga, Udruga DAR poziva sve učenike srednjih škola da se prijave na set besplatnih radionica iz geologije i paleontologije.

Ove radionice obuhvaćat će teorijske osnove iz geologije i paleontologije, uz učenje osnovnih termina i upoznavanje s geološkom kartom te praktičnim radom uz prepoznavanje osnovnih tipova stijena i fosilnih ostataka.

Prva radionica održat će se u četvrtak, 28.01.2016, u 19:00 sati u Medulićevoj ulici 34.

U prilogu pogledajte više informacijaGeološko-paleontološke radionice

 

Udrugu za promicanje darovitosti DAR pokrenuli su roditelji i stručni suradnici čiji je cilj promicanje prava i ostvarenja darovitih učenika te pružanje podrške njihovom razvoju, odgoju i obrazovanju.

Dosad su u organizaciji Udruge provedena mnoga predavanja i radionice uključujući predavanje Damira Sabola o pokretanju start-up tvrtki i tehnološkom poduzetništu, predavanje Hrvoja Prpića o tome kako pokrenuti razviti i prodati posao, radionicu Sandre Gračan o povezanosti matematike i origamija, radionicu Maje Mačinko Kovač koja je sudionicima pokazala kako korisiti Arduino i dr. Budući projekti uključuju informatičke radionice, filmske radionice te suradnju s Konfucijevim institutom.

Za buduće projekte Udruge DAR pratite Facebook stranicu: https://www.facebook.com/udrugadar.org/

 


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...