XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Predstavili smo STEPS

Na 10. kongresu nastavnika matematike RH, 1. – 2. srpnja 2024., članice projektnog tima, profesorice Aneta Copić i Eva Špalj održale su radionicu „Projektno učenje: Neka učenje učenika bude stvarno i učinkovito“ .  Radionica je temeljena na edukacijama i iskustvu stečenom u projektu STEPS. Prema principu Project based learning (PBL) kroz radionicu su sudionicima predstavile osnovne principe i elemente projektnog učenja. U sklopu radionice predstavile su i primjer projektnog učenja na temu „Invazivne vrste“ provedenog u okviru projekta STEPS. Sudionici su aktivno prolazili kroz elemente projektnog učenja dijelom u ulozi nastavnika, a dijelom u ulozi učenika na tri ponuđene teme:

Statistika – alat za razumijevanje svijeta oko nas

Otkrijte svijet vjerojatnosti – kako šanse utječu na naš život?

Geometrijska tijela oblikuju naš svijet – istražimo tajne geometrijskih tijela!

Na prvoj konferenciji Agencije za odgoj i obrazovanje kao koordinatora konzorcija za mobilnost: Erasmus+ za profesionalni razvoj učitelja, 4. – 5. srpnja 2024, profesorica Aneta Copić je održala predavanje „Akreditacija u XV. gimnaziji“ u okviru kojeg je predstavila kako se akreditirani projekti provode u našoj školi. U okviru predavanja prikazala je kako je to izgledalo prije akreditacije, zašto nam je ona važna, koji su ciljevi Erasmus plana i dosadašnje rezultate njezina provođenja. Konferencija je bila odlična prilika za diseminaciju rezultata projekta i razmjenu iskustava s drugim koordinatorima.

Aneta Copić, koordinator Erasmus+ akreditacije

Ova je publikacija ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije. Ona izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi unformacija koje se u njoj nalaze.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...