XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Doček IMO tima

“Adrian Beker, Petar Orlić i Kristijan Štefanec nove su matematičke zvijezde našeg grada.” Ovim riječima Večernji list započinje priču o našim mladim matematičarima koji su se s Tajlanda vratili s jednom zlatnom i dvije srebrne medalje.Prenosimo članke VL o dočeku naših matematičara i njihovom uspjehu na Tajlandu!

Zagrljaji, pokloni i poljupci “pljuštali” su danas na terminalu Zagrebačke zračne luke kad su se šestoro hrvatskih srednjoškolaca susreli sa svojim roditeljima, rodbinom, profesorima i mentorima. Učenici zagrebačke XV. gimnazije, Gimnazije Pula, čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog te zadarske gimnazije Franje Petrića vratili su se s 56. Međunarodne matematičke olimpijade u gradu Chiang Mai u Tajlandu. Tamo su bili od 4. do 16. srpnja, a hrvatska je reprezentacija po prvi puta od osamostaljenja ušla među 20 najboljih i zauzela 15. mjesto. Natjecalo se ukupno 557 natjecatelja iz 104 zemlje.

Mladi matematičari dočekani zagrljajima, poklonima i poljupcima

Adrian Beker, Petar Orlić i Kristijan Štefanec nove su matematičke zvijezde našeg grada. Ovi genijalci iz MIOC-a za vikend su se vratili s Međunarodne matematičke olimpijade održane na Tajlandu, i to s jednim zlatom i dva srebra. Po zbroju bodova hrvatski je tim zauzeo 15. mjesto među 104 države i tako ostvario najbolji rezultat hrvatske ekipe u povijesti. A put do izvrsnosti nije bio lak.

Matematički genijalci MIOC-a kući se vratili s tri medalje


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...