XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Statističko natjecanje 2024. – dodjela nagrada

U petak 12. 4. 2024. u zagrebačkom hotelu Academia održala se dodjela nagrada najbolje plasiranim ekipama na Statističkom natjecanju 2024.

Riječ je o jedinstvenom natjecanju koje promiče statističku pismenost, a organizira ga Eurostat u suradnji s 19 nacionalnih statističkih ureda Europske unije. Državni zavod za statistiku u školskoj godini 2023. / 2024. po sedmi je put u Hrvatskoj organizirao nacionalnu fazu ovoga jedinstvenog natjecanja pod nazivom Statističko natjecanje.

Ekipa XV. gimnazije Kemičari čiji su članovi maturanti Borna Gregović, Marko Šafar i Petar Jukić osvojila je 2. mjesto u A kategoriji u kojoj se natječu učenici 3. i 4. razreda. Ova ekipa moći će odmjeriti snage s europskim vršnjacima u europskoj fazi natjecanja, zadatak je u sljedećih dvadesetak dana pripremiti video u trajanju od dvije minute i deset sekundi na zadanu temu.

U B kategoriji, 1. i 2. razreda, ekipa XV. gimnazije Triosonata osvojila je 3. mjesto, a članice ove ekipe su učenice Leda Silov, Bruna Prostran i Nadia Tomljanović iz 2. a razreda.

Prezentacije nagrađenih ekipa pogledajte na poveznici https://natjecanje.dzs.hr/pobjednici.html .

U najboljih deset ekipa ovogodišnjeg Statističkog natjecanja kao šesta u A kategoriji plasirala se ekipa Gusari – Marin Protulipac, Karlo Žigmund i Luka Protulipac, a sedma u B kategoriji je ekipa Bobiji – Lobel Marunić, Ema Donev i Ema Merslavić.

Čestitamo svim nagrađenima te svim sudionicima iz desetak ekipa XV. gimnazije koje su se natjecale na Statističkom natjecanju u školskoj godini 2023. / 2024. Ekipi Kemičari želimo puno uspjeha u europskoj fazi natjecanja koja slijedi u svibnju!


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...