XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Deveta konferencija ISABS-a

Od 21. do 26. lipnja, u Bolu na Braču održana je Deveta konferencija ISABS-a (International Society for Applied Biological Sciences). Tema konferencije bila je forenzička i antropološka genetika. Bijaše to festival izvještaja o znanstvenim istraživanjima, nastojanjima i postignućima u tim područjima. Predavanja svjetskih stručnjaka (uključivo nobelovca Roberta Hubera) nizala su se svaki dan od jutra do večeri.

Predsjednik i osnivač ISABS-a, prof. dr. Dragan Primorac, i ove je godine pozvao učenike V i XV gimnazije da prisustvuju konferenciji. Iz naše škole, nakon savjetovanja stručnih vijeća biologije i kemije, tu je radost i čast imalo šestoro učenika iz domaćeg programa: Hrvoje Tašner (2.b), Lovro Hrvoić (2.c), Luka Mesarić (2.c), Maja Andrić (2.f), Luka Klaić (2.h) i Matias Bliznac (3.h); te četiri učenice iz IB programa: Marta Dürrigl (3.m), Nina Frank (3.m), Helen Qi Zhu (3.n) i Anja Škevin (4.n); u pratnji su bili profesori Biljana Agotić Smital i Revik Nuss. Iz V gimnazije bilo je troje učenika: Lora Pevec (1.b), Mihovil Mandić (3.c) i Arijan Širac (3.c), u pratnji profesorice Romane Halapir Franković.

Družili smo se super – na predavanjima i u trenutcima odmora. Našlo se ponešto vremena i za uživanje u prekrasnom Jadranu.
Od srca zahvaljujemo profesorici Ljiljani Crnković, koja je organizirala udobno putovanje i dobar smještaj za učenike i nastavnike obje škole.

Priložena je jutarnja fotka na rivi, dok smo čekali katamaran za Split.

Revik Nuss

15-06-26 Bol na Bracu ISABS 002


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...