XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Best Delegation Award – VI. GimBMUN konferencija

Naši učenici Mia Bacalja, Jana Čarnohorski, Mihovil Grubišić, Dora Perić, Noah Podnar, Anja Sprčić, Igor Terček i Mia Zlatevski sudjelovali su od 19. do 21. siječnja 2024. godine na VI. konferenciji GimBMUN u Gimnaziji Bežigrad. Konferencija se održala u Ljubljani, a okupila je sudionike iz Hrvatske, Njemačke, Velike Britanije, Crne Gore i Slovenije.

Kao delegati dodijeljenih država naši su učenici sudjelovali u radu simuliranog Vijeća sigurnosti, Generalne skupštine UN-a, Vijeća za ljudska prava, Ekonomskog i socijalnog vijeća, kao i NATO-a te ASEAN-a. Za svoje su sudjelovanje cjelokupna delegacija XV. gimnazije osvojila nagradu “Best Delegation“, a čak troje učenika nagrađeni su i pojedinačno – Dora Perić osvojila je nagradu “Best Delegate”, a Mia Zlatevski i Igor Terček osvojili su nagrade “Outstanding Delegate”.

Cilj MUN konferencija je simulacijom rada tijela UN-a i drugih međunarodnih organizacija u učenika i studenata, koji kao delegati predstavljaju dodijeljene države, razvijati vještine javnog govora, pisanja, kritičkog razmišljanja, pregovaranja i timskog rada, sve to kroz prizmu međunarodnih odnosa i geopolitike.

Naši su delegati učenici obaju programa škole – i programa prirodoslovno-matematičke gimnazije i međunarodnog IB programa, a sudjelovanje učenika IB programa ostvareno je u sklopu CAS aktivnosti.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...