XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

TCA konferenciji „Nastava matematike – izazovi i kako ih prevazići“

Eva Špalj, prof. izvrsni savjetnik, sudjelovala je na međunarodnoj TCA konferenciji „Nastava matematike – izazovi i kako ih prevazići“ koja se održala u Beogradu, 14. i 15. prosinca 2023. godine. Na konferenciji su sudjelovali nastavnici Matematike iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Srbije.

Na konferenciji se govorilo o karakteristikama i izazovima nastave Matematike, inovativnim pristupima te kako unaprijediti svoju nastavnu praksu i učiniti je zanimljivijom za učenike. Predstavljeni su i kurikulumi predmeta Matematika Srbije i Sjeverne Makedonije. Na panel-diskusiji razmijenjena su iskustva i primjeri dobre prakse iz perspektive učenika, roditelja, nastavnika i budućih nastavnika. Na radionicama se raspravljalo o nastavi Matematike, izazovima i prijedlozima rješavanja te su nam predstavljeni primjeri korištenja raznih alata i resursa u nastavi Matematike, između ostalog i uz eTwinning projekte.

Konferencija je također omogućila umrežavanje nastavnika i pronalaženje partnera za neke buduće projekte i aktivnosti vezane uz matematiku.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...