XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

VOLONTERSKI OSKAR 2023.

U utorak,  5. prosinca 2023. na dan obilježavanja Međunarodnog dana volontera, učenice Kristina Lavin, Tena Radoš i Iskra Vranković, voditeljice naših Zlatnih zmajeva, primile su nagradu Volonterski Oskar namijenjenu svim našim učenicima volonterima.

Volonterski Oskar nagrada je koja se dodjeljuje za izniman volonterski doprinos na području Grada Zagreba, a dodjeljuje je Volonterski centar Zagreb u suradnji s Gradom Zagrebom i Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Ovo vrijedno priznanje odnosi se na dugi niz godina volontiranja i različitih volonterskih aktivnosti:

  • redovitog tjednog volontiranja u Bolnici za kronične bolesti djece u Gornjoj Bistri koje je vodila psihologinja Gordana Rendulić, prof.;
  • volontiranja u dječjim vrtićima, staračkim domovima i bolnicama kao tete pričalice koja je organizirala CAS voditeljica Loreana Selišek Butina, prof.;
  • volontiranja prilikom prikupljanja različitih humanitarnih akcija za stradale u ratu u Ukrajini, potresom pogođene u Turskoj i Siriji, Socijalne dućane u Zagrebu, Caritas u Vukovaru, stradale u potresu na Banovini, azil za pse u Ogulinu, Dječje domove Emaus i Lipik, sakupljanje za Crveni križ i UNICEF, a koje su inicirali Vijeće učenika, ravnatelj škole Nikola Dmitrović, prof., vjeroučitelj Velimir Mandić, prof. i psihologinje Zrinka Pandžić i Sanja Vučetić;
  • čišćenje okoliša škole te sudjelovanje u pošumljavanju Medvednice i okolice Karlovca koje je provela naša Geo-Eko grupa koju vodi Berislav Rusan, prof.
  • te na kraju naši Zlatni zmajevi, učenici koji provode instrukcije osnovnoškolskim učenicima slabijeg socio-ekonomskog statusa već treću godinu zaredom, s istim entuzijazmom kao i na početku, a vode ih naše učenice voditeljice Tena, Iskra i Kristina, te koordinira psihologinja Sanja Vučetić.

Dio ovih volonterskih aktivnosti koje smo proveli prošle godine, okupio je više od stotinu učenika volontera koji su svojim radom za dobrobit zajednice ostvarili više od 900 sati volonterskog rada. Čestitamo od srca svim našim volonterima.

Neposredno prije dodjele nagrade Iskra, Kristina i Tena dale su intervju novinarki Hrvatskog radija, a bit će emitiran na HR1 11. prosinca 2023. u 13.30 i 27. prosinca 2023. u 8.30.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...