XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Provjera posebnih znanja za upis u 1. razred PMG programa – 3. srpnja 2023. u 9 sati

Jedinstvenoj provjeri posebnih znanja iz matematike pristupaju svi kandidati koji su prijavili PMG smjer jedne od sljedećih gimnazija: XV. gimnazija, V. gimnazija, X. gimnazija, I. gimnazija, III. gimnazija i Gimnazija Lucijana Vranjanina. Provjeri za PMG program pristupa se u onoj Školi koju je kandidat u aplikaciji upisi.hr označio kao najviši prioritet od mogućih šest gimnazija.

Provjera posebnih znanja za kandidate koji su kao najviši izbor od mogućih šest PMG programa prijavili PMG program XV. gimnazije, održat će u prostoru XV. gimnazije (Jordanovac 8), 3. srpnja 2023. (ponedjeljak) s početkom u 9 sati.

Provjera će trajati 60 minuta te će se rješavati 22 zadatka. Na temelju provjere kandidat može ostvariti najviše 10 bodova.

Obratite pozornost na sljedeće upute:

  • kandidati trebaju doći ispred škole do 8:15;
  • ulazak u zgradu dopušten je samo kandidatima;
  • kandidati sa sobom trebaju imati identifikacijski dokument s fotografijom (osobna iskaznica, putovnica, ZET pokaz, školska iskaznica). Ako ništa od navedenog ne posjeduju, potvrdu identiteta izvršit će roditelj u pratnji;
  • tijekom pisanja ispita nije dopuštena uporaba džepnog računala ni tablica s formulama. Ispit se piše kemijskom olovkom koja piše plavom ili crnom bojom (kandidat donosi svoje olovke). Nije dozvoljena uporaba grafitne olovke. Dozvoljena je uporaba ravnala ili trokuta (kandidat donosi svoje ravnalo ili trokut);
  • za kandidate koji će provjeri pristupiti u XV. gimnaziji nije potrebna dodatna prijava;
  • kandidati koji imaju direktan upis u XV. gimnaziju nisu dužni pristupiti provjeri posebnih znanja.

Primjer provjere posebnih znanja iz matematike koji se rješavao prošle godine – za upis u 1. razred školske godine 2022./2023., možete preuzeti u nastavku.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...