XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Miočani na Knjižnoj booki!

I ove smo godine, već tradicionalno, sudjelovali na svečanosti knjige i čitanja, Knjižnoj booki. Održala se jučer u velikoj auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice predstavljanjem radova i sudjelovanjem učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske. Na svečanosti su dodijeljene i nagrade za dva ovogodišnja natječaja organizatora ove svečanosti, Hrvatske udruge školskih knjižničara: literarni natječaj Umjetna ili uvjetna inteligencija i natječaj za primjenu mrežnih alata Stvarajmo eKreativno.

Izložili smo samo dio učeničkih radova nastalih razvijanjem sposobnosti kreativnog izražavanja oblikovanjem gline u okviru keramičarske radionice i pod mentorstvom naše dugogodišnje vanjske suradnice, akademske slikarice, Diane Sokolić. Posterom smo prikazali sve radove i način kako su oni izloženi  u prostoru škole, u posebno napravljenim kućicama.

Učenice 2. razreda i autorice izloženih predmeta Mia Grubišić i Vita Mandušić spomenule su i ostale autore: Filipa Antića, Iris Barišić, Barbaru Jozić, Pavla Lovrića, Ivu Lovrić iz 2.c, Maju Pavlović, Katarinu Petrović Poljak, Marijetu Slavicu, Maju Stojić, Nevu Vidović i Franka Vrbana. Objasnile su da im je zadatak bio proučiti tipične karatkteristike arhitekture i stanovanja Belgijskih gradova Brugesa i Ghenta od srednjeg vijeka do danas, a potom je svaki učenik izabrao i izradio komad namještaja glinom.

Rezultati ove radionice dio su planiranih aktivnosti u okviru projekt Učimo o Belgiji kroz 5 osjetila, a koji se provodi u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i Veleposlanstvom Kraljevine Belgije, međupredmetnim povezivanjem tema.

Polazište u planiranju projekta i radionica, istraživanju teme, pretraživanju izvora i pronalaženju informacija te prezentiranju rezultata rada ostaruje se u suradnji s knjižničarkom Anicom Tkalčević.

više vijesti i izvor fotografija


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...