XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Zaragoza – projekt razmjene učenika, II. dio

Deset učenica i učenika 2.M, 2.N i 1.E razreda u pratnji nastavnica Zrinke Mavračić i Darije Kos boravilo je od 7. do 12. svibnja 2023. u Zaragozi u Španjolskoj u sklopu projekta razmjene učenika između naše škole i škole IES Clara Campoamor Rodriguez. Svrha putovanja bio je uzvratni posjet u projektu razmjene učenika. Učenici su bili smješteni u obiteljima domaćina, a troškove prijevoza pokrili su roditelji učenika.

Nastavnice su upoznale načine rada nastavnika ove španjolske škole, organizaciju njihove nastave te su s učenicima i nastavnicima razmijenile svoja iskustva.

Učenici i nastavnice sudjelovali su u raznim školskim aktivnostima poput Origami radionica, radionica izrade knjižnih oznaka (bookmarks) od sušenog cvijeća. Posjetili su različite znamenitosti, muzeje i izložbe u Zaragozi i okolici (Huesca i utvrda Loarre) te su bili i na nastavi.

Stečena će iskustva nastavnice uklopiti u svoju nastavu te ih podijeliti s ostalim kolegama na Nastavničkom vijeću i stručnim vijećima.

Ovakva putovanja omogućuju osobni i profesionalni razvoj svih sudionika, nastavnika i učenika. Uspostavljajući kontakte s ljudima iz cijele Europe obogaćuju se i šire vidici te bolje razumijevanje i prihvaćanje različitosti kultura, kao i obrazovnih sustava.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...