XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Obilježavanje Dana škole

Ovogodišnji Dan škole obilježili smo kroz nekoliko aktivnosti koje su bile raspoređene kroz tjedan dana. Obilježavanje dana škole započelo je s već tradicionalnim Danom FER-a u MIOC-u. Studenti i nastavnici FER-a su kroz dan izložili štandove na kojima su prezentirali različite smjerove svog studija te su dijelili promotivne materijale i odgovarali na pitanja učenika. Održan je zatim okrugli stol koji je moderirao ravnatelj Nikola Dmitrović, a na kojoj su prisustvovali nastavnici FER-a prof. dr. sc. Adrijan Barić, prof. dr. sc. Mario Cifrek, prof. dr. sc. Maja Matijašević i doc. dr. sc. Tomislav Jagušt, FER-ova istraživačica dr. sc. Marsela Polić te MIOC i FER alumni Tomislav Čleković, mag. ing. koji je pričao o iskustvu rada u IT industriji​. Slijedio je Speed Dating na kojemu su zainteresirani učenici u dvominutnom razgovoru mogli saznati više o pojedinim područjima istraživanja koja se provode na FER-u i koja su vezana za samu nastavu. Dan je zaokružio Pub kviz u organizaciji KSET-a na kojem se natjecalo 15 timova. Zasluženu pobjedu je odnio tim πlići koji su osvojili FER hoodice.

U četvrtak 9.3. učenici koji pohađaju dramsku grupu te koji su nastupali na ovogodišnjem Lidranu imali su priliku pokazati svoje samostalne izvedbe te zajedničku izvedbu Macbeth na maturalcu.

U petak 10.3. tijekom velikog odmora učenike je zabavljao IB band koji je pod vodstvom Jadranke Ivaniš Yaye uvježbao i odsvirao nekoliko popularnih pjesama. Istovremeno su učenici mogli razgledati izložbu slikarskih radova učenika pod vodstvom profesorice Kristine Rismondo, izložbu radova keramičke grupe pod vodstvom slobodne umjetnice Diane Sokolić, izložbu origami grupe pod vodstvom Sanje Srbljinović Čuček te IB wall of pride.

Kasnije toga dana održana je i svečana Sjednica Nastavničkog vijeća kojoj su osim nastavnika i stručnih suradnika XV. gimnazije prisustvovali i viša stručna savjetnica za srednje školstvu u Gradskom uredu za obrazovanje (izaslanica pročelnika Luke Juroša), član školskog odbora XV. gimnazije Želimir Brala te ravnatelj Gornjogradske gimnazije Radovan Librić. Na sjednici su prisutni imali priliku čuti i izvedbe našeg učenika, klavirista Ivana Petrovića Poljaka.

Nakon kvalifikacija za finale PUB kviza koje su se održale 10.3. u organizaciji prošlogodišnjih pobjednika, najbolji timovi okušali su se u ponovnom kvizu 13.3. Dana 13.3. u podrumu škole održano je finale PUB kviza pod vodstvom naših bivših učenika, danas  vještih kvizaša Fabijana Čorka i Borne Škrleca. Pobjedu je odnio tim Usamljeni jahači iz 4.b razrednog odjela koji su osvojili MIOC hoodice. Tim Usamljeni jahači pobjedom se plasirao na Srednjoškolski kviz kup Zagreba (https://www.mioc.hr/wp/?p=24543).  

U utorak 14.3., na sam Dan škole, po završetku nastave organizirana je Potraga za blagom koju su osmislili i pripremili ravnatelj Nikola Dmitrović te nastavnica Ozana Bijelonjić. U istoj je sudjelovalo čak 48 učeničkih timova. Učenici su prikupljali asocijacije rješavajući različite zadatke i izazove vezane uz nastavne predmete za koje je bilo potrebno timski koristiti znanje i vještine stečene u školi. Potraga za blagom trajala je nešto više od 2 sata te smo tako kroz druženje učenika i nastavnika na zabavan način proslavili završnicu tjedne proslave dana naše škole.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...