XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Nove paradigme učenja i poučavanja stranih jezika: putovanje Belgijom – riječju, slikom i zvukom.

Naše profesorice Sanja Černko Delerue, Mihaela Marceljak Ilić, Diana Sokolić i Loreana Selišek Butina, održale su na Državnom stručnom skupu u Samoboru 1. i 2. prosinca 2022. godine predavanja i radionice na temu Nove paradigme učenja i poučavanja stranih jezika: Međupredmetno povezivanje: putovanje Belgijom – riječju, slikom i zvukom.

Na kraju Stručnoga skupa, kao završetak Projekta Učimo o Belgiji kroz 5 osjetila, Tjedna francuske i belgijske šansone u Samoboru i nekoliko održanih predavanja o Belgiji u XV. gimnaziji, Zagreb te provedenih glazbenih radionica s učenicima, uz suorganizaciju Veleposlanstva Kraljevine Belgije, Agencije za odgoj i obrazovanje u RH, grada Samobora, OŠ Svete Nedelje, Hrvatsko-francuskog društva prijateljstva Samobor–Chassieu te uz financijsku potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova, učitelji i nastavnici francuskoga jezika iz 9 osnovnih škola i gimnazija, pripremili su svoje učenike za nastup na završnom 10. koncertu večeri francuske šansone. Tako je naša učenica iz 4.N razreda Nika Paris Šandrk otpjevala pjesmu Flou belgijske pjevačice Angèle.

Evo poveznice na koncert: Snimak 10. večer francuske šansone u Samoboru https://youtu.be/7BObW0qbSQ0

Više o svemu uz fotografije, plakate, program i izvješće na poveznici ili na QR kodu: https://drive.google.com/drive/folders/1vCvDk5js2Y3YKChLKq1y50mxGrw_fJX-?usp=sharing


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...