XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

ZMA & xVrstan – Marko Brkljačić

Zaklada MIOC Alumni nastavlja seriju predavanja nekadašnjih učenika XV. gimnazije/MIOC-a pod nazivom xVrstan. Nekadašnji učenici pričat će o svom životu i karijeri, prisjetit će se školskih i studentskih dana, a dat će i poneki savjet mladim miočanima.

Četvrto predavanje održat će se uživo u utorak, 25. 10. 2022. godine u 18:15 sati u zbornici Škole. Prijavi se! Broj sudionika je ograničen.

Četvrti xVrstan predavač je Marko Brkljačić.

Marko Brkljačić, Chief of Staff Rimac Grupa

Marko Brkljačić maturirao je u XV. gimnaziji 2007. godine te je svoje formalno obrazovanje kasnije je nastavio na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a završio je executive MBA na poslovnoj školi COTRUGLI. Oženjen je za bivšu curu, otac je dva sina te trenutno radi u Rimac Grupi kao Chief of Staff odnosno voditelj ureda Mate Rimca pokrivajući Bugatti Rimac i Rimac Tehnology kompanije.

Za vrijeme srednjoškolskih dana iz hobija pokrenuo je web portal Budalizacija.hr koji danas više ne postoji, ali u prošlom desetljeću bio je jedan od najpoznatijih regionalnih portala za zabavu. Oduvijek je bio zaljubljenik u automobile te je s napunjenih 18 godina, financirajući se od spomenutog portala, počeo voziti drift utrke te u 13 godina karijere bio višestruki prvak Hrvatske, Slovenije, a ostvarivao je i rezultate na međunarodnim natjecanjima.

Po završetku fakulteta karijeru je započeo u Tokić autodijelovima (koji su mu za vrijeme srednjoškolskih dana bili sponzor) te je tamo proveo 8 godina počevši kao pripravnik, a prošavši odjele marketinga, nabave, digitalne transformacije i inovacija koji je prije odlaska u Rimac i vodio. U Rimac je došao kao voditelj projekta integracije Rimca i Bugatti-a, a danas je desna ruka g. Mati Rimcu pokrivajući obje kompanije kao član managementa.

Marko će se u svom predavanju osvrnuti na svoje srednjoškolske dane, odabir „krivog“ fakulteta (jer je po završetku na par mjeseci bio prvo na FERu), svojim prvim poduzetničkim koracima, odabiru poslodavca, trendovima, autoindustriji i dr.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...