XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

#erasmusdays Dani Erasmusa u MIOC-u 13.-15.10.2022.

Dani Erasmusa #erasmusdays slave i promoviraju ideju i rezultate Erasmus projekata i povezivanja škola i učenika diljem Europe. Ove godine slavi se 35 godina programa Erasmus+. XV. gimnazija iza sebe ima desetak Comenius i Erasmus+ projekata u posljednih 10 godina, a središnji događaj obilježavanja postavili smo na svjetsku kartu događaja i oglasili na sva zvona 13.10.2022. točno u 13.10h

Zvona crkve Gospe van grada, Šibenik. Projekt The Magic of Sound.

Ovogodišnji Dani Erasmusa idealno su se poklopili sa završetkom projekta “The Mystery of Science”, a s početkom projekta STEPS i dodijeljene Erasmus akreditacije.
Centralne aktivnosti i obilježavanje #erasmusdays u našoj školi održale su se u četvrtak 13.10.2022. u prostoru školske kantine.

Postavljena je izložba plakata kao i izložba radova i materijala iz sadašnjih, nedavno završenih i već pomalo zaboravljenih Erasmus+ projekata u kojima je sudjelovala naša škola: Comenius project „Ins and outs of the magic Möbius strip“, Comenius project “Geometry in everyday life”, The Magic of Water, The Magic of Sound, The Mystery of Science, STEPS. Hvala i čestitke svim učenicima sudionicima projekata i profesorima koji su ih kroz njih vodili! Sretni smo da smo imali prilike vidjeti rezultate mnogih sjajnih projekata.

Održana je radionica recikliranja koju su vodili sudionici akreditiranog projekta STEPS na kojoj su stare T-shirt majice dobile novu vrijednost i funkciju vođeni profesoricama: Aneta Copić, Eva Špalj, Sanja Antoliš, Biljana Agotić, Ines Dukić, Sanja Vučetić i Anica Tkalčević. Ta nova ekipa učenika započinje svoje Erasmus iskustvo i očekujemo mnogo uspješnih aktivnosti i izvještaja.

Održana je i radionica izrade te prezentacija i rješavanje Escape Room zadataka koje su predstavili sudionici projekta „The Mystery of Science“ uz profesore: Iva Čorak, Zrinka Mavračić, Bernarda Mlinarić, Marko Movre. Hvala svim učenicima koji su sudjelovali i sada uspješno završavaju projekt nakon dvije godine, uz razne izazove i odgode zbog Covida 19. A što se dogodilo u Finskoj – ostaje u Finskoj 🙂

Ostale aktivnosti uključuju pojačane objave na društvenim mrežama te na mrežnim stranicama škole uz oznaku #erasmusdays. Ako ste sudjelovali na Danima Erasmusa, objavite i vi koju fotografiju uz naznačeni hashtag #erasmusdays.

A ako vam se svidjelo – postanite i vi dio kojeg Erasmus projekta u narednim godinama i tako obogatite svoj život i proširite vidike.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...