XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

11. Znanstveni piknik 23.-24.09.2022.

Ovogodišnji 11. Znanstveni piknik održan je u perivoju Muzeja seljačkih buna u Gornjoj Stubici. Na pikniku je tradicionalno bilo gužvovito, zanimljivo i nudile su se razne radionice, prezentacije i ostale aktivnosti vezane za edukaciju i znanost u svrhu promicanja i popularizacije znanosti.

XV. gimnazija stalni je sudionik piknika kao gost i partner Instituta za fiziku s kojim surađuje u projektu rada s darovitim učenicima “Zvijezda je rođena”. Ove godine se posebno dimilo s naše lokacije što je privuklo mnoge posjetitelje i zaljubljenike u znanost, ali i snimatelje HRT-a.

Dimilo se iz sladoleda, iz gravirke i tragova guma robotića u akciji kojim su se prezentirali projektni zadaci naših učenika izrađeni u suradnji s Institutom za fiziku. Ekipu znanstvenika predvodio je i koordinirao Berti Erjavec, dok su aktivnosti provodili Ana Senkić. dr. Silvije Vdović i dr. Mario Rakić, naši stalni suradnici koji se uvijek pobrinu za vrhunsku znanost i pristup cool opremi. Hvala im i ovaj put, kao i pomagačima u sjeni Virni i Antoniju!

Najmlađi su pokušali upravljati robotom kojeg su pripremili naši Domagoj Gavranić i Vito Milanović i vodili ih kroz poligon te objasnili temeljni princip rada i ideju izrade robotića.

Naravno svi su se zasladili i sladoledom napravljenim pomoću tekućeg dušika. Na kraju su imali priliku i gravirati neki natpis za uspomenu na piknik u čemu im je pomogao Luka Passek-Kumerički (bivši sudionik projekta, naš učenik) koji se sada kao brucoš odazvao pozivu.

Cjeloviti program možete pogledati na stranicama Znanstvenog piknika, kao i popis sudionika, a dodatne detalje na njihovoj Facebook stranici.

Aktivnosti projekta “Zvijezda je rođena” Instituta za fiziku pratite na njihovim stranicama popularizacije.

Do idućeg Piknika!


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...