XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Mobilnost Estonija

Nakon što smo početkom svibnja ugostili učenike i profesore iz Češke i Finske,  došlo je vrijeme za mobilnost u Estoniju- konačno, prva mobilnost uživo u kojoj su se istovremeno okupili svi sudionici projekta.

Od 22. – 28. 5. 2022 naši domaćini, škola “Keelütseum” iz grada Narve, pripremili su nam brojne i raznolike aktivnosti. Učenici su sudjelovali u radionicama, izrađivali prezentacije i usavršavali escape room-ove izrađene prošle godine na daljinu, a profesori su sudjelovali u radionici na kojoj su upoznali kolege s drugih projekata koji se istovremeno događaju u tom gradu. Nije nedostajalo niti aktivnosti u prirodi (posjet Nacionalnom parku Alutaguse kao i priprema vlastitog ručka u prirodi) kao niti kulturno- povijesnih znamenitosti grada i okolice (vođena tura kroz Narvu, obrambena utvrda u Narvi i povijesni muzej u njenon sklopu, “zabranjeni grad” Sillamae, umjetnička galerija, posjet generalnoj probi filharmonijskog orkestra). Kako bi doživljaj bio potpun, naša grupa posjetila je u vlastitom aranžmanu i glavni grad Tallin koji nas je oduševio unatoč prijepodnevnoj kiši.

Ono što će učenicima zasigurno ostati u dugom i lijepom sjećanju su druženja tijekom aktivnosti, ali i u slobodno vrijeme koje su iskoristili na najbolji mogući način, kao i nova prijateljstva koja će se nastaviti graditi i nakon ovog putovanja.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...