XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Svečana dodjela nagrada petog Statističkog natjecanja – ekipa Gusari pobjednici

U organizaciji Državnog zavoda za statistiku je u zagrebačkom hotelu Sheraton 27. svibnja 2022. održana svečana dodjela nagrada petog Statističkog natjecanja na kojem je ekipa XV. gimnazije ,,Gusari” čiji su članovi Marin Protulipac, Luka Protulipac i Karlo Žigmund, osvojila prvo mjesto u B kategoriji (1. i 2. razredi srednjih škola).

Pobjedom su se plasirali na Europsko statističko natjecanje ESC u kojem će odmjeriti snage s europskim vršnjacima  iz Belgije, Bugarske, Cipra, Finske, Francuske, Grčke, Mađarske, Islanda, Irske, Italije, Lihtenštajna, Litve, Luksemburga, Poljske, Portugala, Slovačke, Slovenije i Španjolske. Ekipe će imati zadatak pripremiti video na engleskom jeziku u trajanju od dvije minute i deset sekundi na zadanu temu koja će biti poznata naknadno.

Projekt Statističko natjecanje ove je godine na nacionalnoj razini okupio više od 1500 srednjoškolaca i njihovih mentora.

Članovi ekipe Gusari su učenici 2.f razreda Marin Protulipac, Luka Protulipac i Karlo Žigmund, mentorica prof. Marina Ninković.

Čestitke pobjedničkoj ekipi Gusari, želimo im puno uspjeha na Europskom statističkom natjecanju!


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...