XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

7. izložba inovacija „I3G“ u Ivanić-Gradu

Lagano se vraćamo u normalu i obnavljamo nekadašnje predpandemijske aktivnosti. U četvrtak i petak 19. i 20. svibnja 2022. održana je međužupanijska 7. izložba inovacija “i3G” u sportskoj dvorani Srednje škole Ivan Švear u Ivanić-Gradu, nakon stanke od dvije godine.
XV. gimnazija u suradnji s Institutom za fiziku sudjeluje od samog početka na ovoj manifestaciji koja promovira radove i projekte mladih inovatora i entuzijasta za znanost i tehnologiju.
Svake godine, nakon završetaka projektnih zadataka izrađenih u sklopu rada s darovitim učenicima naše škole i projekta “Zvijezda je rođena” Instituta za fiziku, naši učenici prezentiraju svoje radove i na Izložbi inovacija u Ivanić-Gradu.

Ove godine prezentirali su rezultate rada na trima projektnim zadacima: “Nanočestice u primjeni: fotokataliza”, “Umjetna inteligencija (AI) u znanosti i primjeni: izrada robota” i “Laseri u primjeni: laserska gravirka” uz mentore prof. Ines Dukić i prof. Marka Movrea iz škole. Znanstveni voditelji s Instituta za fiziku su doktori znanosti Nikša Krstulović, Mario Rakić, Silvije Vdović te Antonio Supina, a voditelj projekta je Berti Erjavec.

Laserska gravirka

Ove godine radovi učenici su osvojili srebrne medalje za sve svoje radove izrađene kroz suradnju s IF-om u projektu “Zvijezda je rođena”. Čestitamo!

Hvala Institutu za fiziku na naporu da se suradnja održi kroz dvije online epidemijske godine i što smo opet zajedno uživo aktivni na promociji radova naših darovitih učenika te popularizaciji znanosti!

Bliži se i Otvoreni dan škole (subota 4. lipnja 2022.) kada ćete imati mogućnost vidjeti sve radove u našem MIOC-u, razgovarati s učenicima o procesu rada, rezultatima i njihovim dojmovima.

Vidimo se!


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...