XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Erasmus + green mobility + green schools

Aneta Copić, prof. izvrsni savjetnik, sudjelovala je na trodnevnoj međunarodnoj Erasmus konferenciji u njemačkom gradu Potsdamu. Na konferenciji je bilo oko 230 sudionika iz 23 europske zemlje. Profesorica je na konferenciji prezentirala projekt „The Magic of Water“ čiji je bila koordinator od 2018. do 2021. godine.

Zaštita okoliša i održivost u fokusu je novog programa Erasmus+(2021-2027) projekti Erasmus+ žele pridonijeti klimatski neutralnoj Europi. Stoga je konferencija predstavila projekte koji pokazuju koliko različiti i kreativni projekti zaštite okoliša i održivosti mogu biti. Uz potporu stručnjaka iz raznih područja, sudionici konferencije su se osvrnuli na to kako se zaštita okoliša i klime može implementirati u Erasmus+ projekte, ali i u svakodnevnom životu u školama.

Konferencija je također omogućila umrežavanje predstavnika škola i pronalaženje partnera za neke buduće projekte i aktivnosti vezane uz zaštitu klime i održivost.

A European Conference on Climate protection and Sustainability in School Education. 4th – 6th May 2022 in Potsdam, Germany


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...