XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Otvoreni dan – 4. lipnja

Otvoreni dan XV. gimnazije održao se u subotu 4. lipnja 2022. godine. Druženje učenika i nastavnika škole s potencijalnim budućim učenicima trajalo je od 9 do 12 sati. Veliki interes i gužva po hodnicima i laboratorijima dokaz su velikog interesa za našu školu.

Mnoštvo učenika volontera tri je sata neumorno vodilo u obilazak buduće učenike i njihove roditelje te odgovaralo na brojna pitanja zainteresiranih. Pokusi u labosima kemije, fizike i biologije izvodili su se bez pauze, u žutom hodniku se promovirala matematika i predstavljali brojni projekti, u plavom hodniku se promovirao i učio hrvatski jezik, geografija je pokazala dio naše geo prošlosti, povijest je povezivala popularne kvizove s poviješću. Veliku pozornost privukala je priča o njemačkom jeziku i DSD programu. Podrum je privlačio ljubitelje umjetnosti, u N hodniku su se prezentirali društveni projekti, knjižnica je otvorila svoja vrata za izložbe koje su unutra mogu pogledati. Izložba starih računala privlačila je više roditelje nego učenike.

U holu škole nastavnici mentori i učenici predstavljali su rezultate istraživačkih projekata učenika iz područja fizike i eksperimentalne psihologije, uz demonstraciju nekih konkretnih uradaka.

U M hodniku mnoštvo je aktivnosti, izložbi i prezentacija projekata bilo pripremljeno za buduće učenike IB programa.

Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji i provedbi Otvorenog dana, a posebna zahvala učenicima koji su došli obići svoju buduću školu.

******************************************************************************************************************************

Otvoreni dan XV. gimnazije održat će se u subotu 4. lipnja 2022. godine. Druženje učenika i nastavnika škole s potencijalnim budućim učenicima trajat će od 9 do 12 sati.

Za sve zainteresirane građane, a posebno potencijalne buduće učenike, pripremili smo mnoštvo aktivnosti od kojih izdvajamo:  

  • prezentacije predmeta i školskih projekata kroz razgovor, pokuse i radionice;  
  • dvanaest 15 minutnih organiziranih obilazaka škole u pratnji trenutnih učenika škole;
  • druženja sadašnjih i budućih učenika;
  • polusatna službena prezentacija škole od 10:15;
  • službena prezentacija IB programa od 11 sati;

Napomena: Zbog ograničenog broja osoba u grupi za organizirani obilazak te ograničenog broja mjesta za službenu prezentaciju, zainteresirani će svoje mjesto trebati rezervirati po dolasku u školu od 8:50.

Radujemo se vašem dolasku!


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...