XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Noć knjige 2022.

Najmasovnija nacionalna manifestacija koja promiče knjigu i čitanje otvorena je danas u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici i traje do 25. travnja 2022. Tim povodom najavljujemo svečano otvorenje izložbe knjiga o omiljenom “Malom princu” na čak dvadeset i dva jezika u našoj školskoj knjižnici, u ponedjeljak 25. travnja s početkom u 13,30 sati. Izabrani ulomak iz knjige na različitim će jezicima čitati naši učenici i učenici Gornjogradske gimnazije, izvorni govornici.

Danas su, na svečanome otvorenju Noći knjige proglašeni pobjednici nagradnoga natječaja za osnovne i srednje škole I nedovršeni svijet uznemirujem svojom slobodom. Predstavljeni su i rezultati najnovijeg istraživanja o čitanosti i kupovini knjiga u Republici Hrvatskoj. Zanimljivosti s otvorenja, rezultate natječaja i istraživanja pročitajte ovdje .

Svi programi dostupni su na mrežnoj stranici manifestacije Noći knjige. Za vas izdvajamo: zbivanja u Zagrebu, prodajna akcija Knjiga svima i svuda – popusti na knjige od 23. do 30. travnja 2022. i besplatne tematske ture inspirirane književnošću i knjigom.

Noć knjige jedanaestu se godinu zaredom održava u povodu Svjetskoga dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja).


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...