XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

MIOC ponovno pomaže – humanitarne aktivnosti u blagdansko vrijeme

Akcijom Vijeća učenika, uz podršku djelatnika naše škole, zadnji dan nastave organizirana je tombola u kojoj su učenici prikupili 18.000,00 kn za blagdanske humanitarne aktivnosti koje su unaprijed bile definirane.

U utorak, 28. prosinca 2021., predstavnici učenika (Teo Ivančević, Bruno Borić, Lovro Mlikotić, Antonio i Ivan Dijanić), roditelja (Lovrek Dijanić) i djelatnika škole (Sanja Vučetić i Zrinka Pandžić) obišli su Lipik i Glinu. U Centru za pružanje usluga u zajednici Lipik za djecu bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi dočekali su nas korisnici Centra i odgajateljica Goranka Gunjević. Korisnicima Centra predano je prijenosno računalo kako bismo im omogućili lakše praćenje nastave na daljinu, ali i za igru, čemu su se najviše razveselili najmlađi korisnici. U prigodnom druženju osmislili smo planove i ideje za nastavak suradnje, ponovni susret i druge oblike podrške djeci koje ćemo provesti u 2022. godini. Veselimo se već unaprijed!

Uz podršku dogradonačelnice Gline, gospođe Branke Bakšić Mitić, obišli smo šest obitelji stradalih u potresu na Baniji čije kuće još čekaju obnovu. Osigurali smo im poklon bonove od tisuću kuna s ciljem da im barem malo ovo blagdansko vrijeme učinimo lakšima.

U obilasku Gline susreli smo i stare prijatelje, jednu od obitelji kojima je prošle godine MIOC pomogao (https://www.mioc.hr/wp/?p=17827). Dio prikupljenog novca od tombole izdvojili smo za obje obitelji kojima smo krajem siječnja 2021. prošle godine osigurali stambene kontejnere, a susret s tim obiteljima i darivanje planirano je u 2022. godini.

Tradicionalno, 1.500,00 kn namijenili smo UNICEF-ovom programu „Škole za Afriku“ – Madagaskar.

Velika hvala svim učenicima na sudjelovanju, humanosti i želji da pomognu potrebitima.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...