XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Školski laboratorij

Pobjednik ovogodišnjeg natjecanja Školski laboratorij je Antonio Matošević. Čestitamo!

Nakon natjecanja razgovarali smo s Antonijem. Izdvajamo neke dijelove tog razgovora.

ŠTO JE ŠKOLSKI LABORATORIJ?

Školski laboratorij natjecanje je osmišljeno za učenike srednjih škola u kojem je cilj u tri minute prezentirati neku temu iz područja prirodnih znanosti na jasan i zanimljiv način.

Postoje dvije faze natjecanja. U prvoj publika i žiri biraju dvanaest finalista na temelju videa učeničkih prezentacija, a u drugoj dvanaest odabranih prezentira pred žirijem koji odlučuje o najboljima.

OTKUD IDEJA DA SE PRIJAVIŠ?

Za Školski laboratorij znao sam i prošle godine, ali nisam imao vremena kvalitetno se pripremiti. Ove godine prof. Ovčina me je podsjetila na to pa sam odlučio okušati sreću. Odabrao sam temu koja povezuje dimenzije i fraktale, a ideja za to nastala je na sastanicama Tima darovitih s prof. Antoliš.

 PORUKA BUDUĆIM NATJECATELJIMA

Osim sadržaja prezentacije, žiri ocjenjuje jasnoću i karizmu natjecatelja. Stoga, da biste sudjelovali, ne morate imati 5.0 u školi niti biti olimpijac. Potrebna je samo dobra volja i malo angažmana.

Savjetujem svima da se prijave na sljedeći Školski laboratorij jer je to jedno pozitivno iskustvo, a i nagrade nisu loše. 🙂

Dodatno o natjecanju možete pročitati na skole.hr


Naš učenik Antonio Matošević ušao je u finale natjecanja Školski laboratorij. Zahvaljujemo svima koji su glasali za njega.
Njegovu prezentaciju možete pogledati ovdje: http://mod.carnet.hr/index.php?q=watch&id=3954
Rezultate prvog kruga natjecanja možete pogledati ovdje: http://skole.hr/ucenici/skolski_laboratorij/novosti?news_hk=5881&news_id=11222#mod_news

Završno natjecanje Školskog laboratorija održat će se uživo pred publikom i stručnim žirijem u petak 20. ožujka 2015. u Zagrebačkom plesnom centru s početkom u 14h. Svoje mjesto u publici rezervirajte na vrijeme porukom na [email protected]. Ulaznice su besplatne, ali je broj mjesta ograničen.

Vesna Ovčina, prof. mentor


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...