XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Panel rasprava: Future Symbiosis of Autonomous Robots and Society

Fakultet elektrotehnike i računarstva u suradnji s Veleposlanstvom Japana u Republici Hrvatskoj organizira panel raspravu pod nazivom Future Symbiosis of Autonomous Robots and Society, koja će se održati 21. listopada 2021. godine, s početkom u 11 sati.

Kao poseban gost sudjelovat će profesor Hiroshi Ishigura sa Sveučilišta Osaka, Odsjeka za sistemske inovacije, koji je jedan od najpoznatijih robotičara u svijetu. Njegova zapanjujuća postignuća temelje se u razvoju hiperrealističnih android robota. Prof. Ishiguro će tijekom svojeg izlaganja predstaviti tehnologije autonomnih robota i daljinski upravljanih robota (avatara) koje je dosad razvio, a osvrnut će se i na simbiotsko društvo avatara koje pokušava ostvariti uz podršku japanske vlade.

Izlaganje prof. Ishigura potaknut će ključna pitanja i poslužiti kao polazna točka za diskusiju na okruglom stolu koji će potom uslijediti, a na kojem će, pored prof. Ishigura, sudjelovati prof. dr. sc. Sven Lončarić, prof. dr. sc. Zdenko Kovačić te izv. prof. dr. sc. Matko Orsag. Moderator okruglog stola bit će prodekan za znanost prof. dr. sc. Nikola Mišković.

Panel raspravu možete pratiti putem MS Teams poveznice ili FER-ovog YouTube kanala, a program preuzmite ovdje.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...