XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Dan škole – online aktivnosti

Online pub kviz

Sudjelovalo je 10 timova s po 4 sudionika, a svoje su znanje pokazali u raznim područjima. Pobjedu je premoćno odnio tim u sastavu: Fran Rajković, Bartol Markovinović, Marko Kukolj, Jure Franjković, svi iz 4.g razreda, s 86 od mogućih 114 bodova. Drugo mjesto zauzeo je tim “*” (64 boda), a treće mjesto podijelili su timovi “Fellas in Paris” i “Jazkiš” (62 boda). Svi sudionici su izrazili zadovoljstvo organizacijom kviza i pokazali interes za sudjelovanje u takvim kvizovima i inače, neovisno o Danu škole. Pub kviz je organizirao Marko Bolt i Vijeće učenika, a veliku pomoć su imali od nekadašnjeg učenika škole Borne Vukorepe.

Marko Bolt & Vijeće učenika

MIOC gaming turnir

Poznato je da je natjecateljski duh duboko usađen u mentalitet miočana, no natjecanja u znanju nisu jedini način izražavanja svoje volje za natjecanjem. Povodom online obilježavanja Dana škole članovi Vijeća učenika Teo Ivančević (3.g), Petar Pavić (4.g), Nika Novosel (2.a) i Domagoj Sabolić (3.g) organizirali su gaming natjecanje za sve učenike MIOC-a na kojem su se igrale neke od najpopularnijih e-sports igara: Rocket  League, Counter Strike: Global Offensive i League of Legends.
Natjecanje se uživo odvijalo preko MIOC gaming Discord servera na kojem je u jednom trenutku bilo čak 63 gledatelja uživo.
Na natjecanju je sudjelovalo nešto više od 200 učenika koji su činili 48 timova. Unatoč velikom broju prijavljenih timova, može biti samo jedan pobjednički tim u svakoj igri, a najboljima su se pokazali sljedeći timovi:

  • 3.g – Rocket League
  • 3.g – Counter Strike: Global Offensive
  • 4.a – League of Legends

Zbog dobrog odaziva učenika, brojnih pozitivnih komentara i velikog uspjeha ovog malog turnira, već se planira veći turnir o kojemu će se više znati uskoro.

Teo Ivančević & Vijeće učenika


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...