XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Uprava HEP-a posjetila najuspješniju školu po broju osvojenih nagrada IMAM ŽICU!

Uprava HEP-a danas je posjetila XV. gimnaziju u Zagrebu, najuspješniju školu po broju pobjednika državnih natjecanja iz matematike i fizike kojima je HEP ove godine dodijelio 9 od ukupno 32 nagrade.

Umjesto uobičajene javne svečane dodjele nagrade IMAM ŽICU!, ovog je puta organiziran posjet Uprave HEP-a XV. gimnaziji, čiji su učenici osvojili najviše nagrada, i u protekloj školskoj godini i od početka dodjele. Samo u posljednjih deset godina nagrađeno je 75 učenika MIOC-a.

„Posjetom XV. gimnaziji želimo nagraditi i poticati izvrsnost kod učenika, ali i čitavog obrazovnog sustava. Nadamo se da će se najbolji učenici, dobitnici naše nagrade zaposliti i ostati u Hrvatskoj i na taj način uključiti se u razvoj hrvatskog gospodarstva“, izjavio je predsjednik Uprave Frane Barbarić.

Domaćin i ravnatelj XV. gimnazije Nikola Dmitrović zahvalio je Upravi HEP-a na posjetu i dodijeljenoj nagradi IMAM ŽICU! učenicima škole te istaknuo razloge zbog kojih učenici ove gimnazije redovito osvajaju brojna natjecanja iz matematike i fizike.

„Veliko nam je zadovoljstvo vidjeti da postoje kompanije poput HEP-a, koje prate rad naše škole i učenika koji se redovito natječu u matematici i fizici. XV. gimnazija ima 1.050 učenika, od čega se 15 do 20 posto bavi natjecanjima i sudjeluje na međunarodnim i domaćim natjecanjima znanja. Svaki od 14 profesora matematike i 8 profesora fizike bavi se i dodatnim radom s natjecateljima i pruža im dodatne mogućnosti za napredak. Učenicima je jako motivirajuće kada vide što se sve može postići ulaganjem u znanje“, izjavio je Nikola Dmitrović, ravnatelj XV. gimnazije.

Današnjoj posjeti prisustvovao je dio nagrađenih učenika iz XV. gimnazije: Bernard Inkret, Krešimir, Nežmah, Vedran Cifrek, Karlo Maksimović i Roko Šupe te njihove mentorice, profesorice Sanja Antoliš, Eva Špalj i Bernarda Mlinarić.

Nagradu IMAM ŽICU! Hrvatska elektroprivreda od 1995. godine dodjeljuje učenicima osnovnih i srednjih škola za postignuća na području matematike, fizike i elektrotehnike.

„Nagrada je dio naših širih aktivnosti kojima potičemo i vrednujemo uspjeh i trud naših najmlađih te im pomažemo da razviju svoja znanja i sposobnosti. To su između ostalih projekt Za naše male genijalce, u sklopu kojega smo 130 osnovnih škola opremili sa 450 novih računala te stipendijski program kroz koji smo u posljednjih desetak godina stipendirali gotovo dvjesto studenata i učenika“, istaknuo je predsjednik Uprave HEP-a.

Za školsku godinu 2019./2020. HEP je dodijelio 32 novčane nagrade u iznosu od 3.000 kuna učenicima koji se osvojili prvu nagradu na državnim natjecanjima znanja iz matematike i fizike te javnog izlaganja eksperimentalnih radova iz fizike. Zbog epidemioloških razloga državna natjecanja iz matematike i fizike za školsku godinu 2019./2020. održana su online i tek krajem 2020., dok se za strukovna zanimanja nisu održala.

Uvažavajući epidemiološke mjere, nije održana uobičajena javna svečana dodjela, već su učenici tijekom veljače pojedinačno u sjedištu HEP-a preuzimali svoje nagrade.

Nagrada IMAM ŽICU! najdugovječniji je društveno odgovorni projekt u Hrvatskoj koji spaja gospodarstvo s osnovnim i srednjoškolskim obrazovanjem. Dobitnici su svi učenici koji osvoje prvu nagradu na državnim natjecanjima znanja iz matematike i fizike i javnog izlaganja eksperimentalnih radova iz fizike za proteklu školsku godinu. Nagradu dobivaju i učenici srednjih strukovnih škola koji osvoje prva tri mjesta na državnim natjecanjima iz osnova elektrotehnike i elektrotehničkih mjerenja te na natjecanjima učenika koji pohađaju program za zanimanje elektroinstalater/elektromonter. Do sada je HEP dodijelio ukupno 819 nagrada.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...