XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Svjetsko natjecanje iz kineskoga jezika – “Bridge Chinese” (“Kineski most”)

Maro Knežević, učenik 3.b naše škole, osvojio je 2. mjesto na svjetskoj razini natjecanja u poznavanju kineskoga jezika “Kineski most”!

Na natjecanju se provjeravaju znanja iz kineskoga jezika, kulture i općih informacija o Kini i postoji nekoliko razina natjecanja: na državnoj razini Maro je osvojio prvo mjesto, isto tako osvojio je 1.mjesto na europskoj razini, a na svjetskoj razini 2.mjesto. Osim navedenih znanja, na višim razinama natjecanja natjecatelji trebaju pokazati i jedan svoj talent.

Državna razina natjecanja održala se 25.srpnja 2020., a daljnje razine natjecanja održavale su se u nekoliko ciklusa od kraja rujna do 6.studenoga. Na natjecanju je sudjelovalo 148 natjecatelja iz 83 zemlje svijeta. Inače, natjecatelji nakon državnih razina odlaze u Kinu na više razine natjecanja i tamo borave dva tjedna, no zbog pandemije koronavirusa natjecanje se održavalo virtualno.

Zanimljivost je u tome što se cijelo natjecanje u Kini snima i zatim prikazuje kao televizijska zabavna emisija visoke produkcije. I ove se godine natjecanje snimalo te će se prikazivati na kineskoj televiziji, samo u prilagođenom obliku – natjecatelji se vide na ekranima. Čestitamo!

Tamara Bičanić, razrednica 3.b razreda


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...