XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Eva Michela Polovina: “Successful Psychopaths Unmasked”

U srijedu, 28. listopada, održana je prigodna pomocija knjige Eve Michaele Polovina “Successful Psychopaths Unmasked: The light of psychopathy and the dark side of success​”. Eva je učenica 4.N razreda naše škole.

Sukladno epidemiološkim mjerama, promocija je održana u holu škole, a s Evom su o knjizi razgovarale ravnateljica škole Ljiljana Crnković te voditeljica IB programa Zorana Franić. Promociji je prisustvovala i Ekaterina Kurygina, učenica 4.M naše škola koja je dizajnirala naslovnicu ove knjige.

U svojoj knjizi  ‘Successful Psychopaths Unmasked: The light of psychopathy and the dark side of success’  Eva govori o strani psihopatije koja često nije prikazana u medijima – uspješnoj psihopatiji. Knjiga se sastoji od detaljne analiza karakteristika koje čina psihopate uspješnima u business svijetu kao što su šarm, nemilosrdnost, neustrašivost te  fokus na cilj, a sadrži i psihološku analizu psihopata iz filmova, Gordona Gekkoa iz ‘The Wall Streeta’ i Catherine Tramell iz ‘The Basic Instincta’.

Više o knjizi i Evinim razmišljanjima možete pročitati putem sljedećih poveznica:

Maturantica MIOC-a napisala knjigu o psihopatologiji. U istraživanju joj pomogli profesori sa svjetskih Sveučilišta

Zagrebačka srednjoškolka objavila knjigu na engleskom: Tata nije presretan što me zanimaju ‘luđaci’

Maturantica Eva ima 17 godina i izdala je knjigu koja proučava psihopate – na engleskom jeziku


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...